top of page

BEKAPPEN

ANATOMISCH BEKAPPEN (35EURO)

Ik ga ervan uit dat de meeste paarden geen beslag nodig hebben om een gezonde hoef te ontwikkelen. De focus ligt daarom op het correct bekappen van uw paard als eerste stap in het bekomen van een gezonde bewegingsbalans. Hierbij bekijk ik niet enkel de voeten van uw paard maar ook hun verhouding tot de volledige beweginsmechaniek. Ik streef steeds naar een zo natuurlijk mogelijke beweging bij het paard.

Ik ben verschillende bekapmethodes meester en bekijk steeds samen met de klant bij welke techniek het paard het meeste gebaat is.

B&W (8 of 9).jpg

HOEFMAPPING (35EURO)

Bij een hoefmapping bekijk ik  d.m.v. het uitzetten van een aantal perimeters op het voeten van uw paard of uw paard in balans bekapt is en welke wijzigingen moeten aangebracht worden om hem opnieuw in balans te brengen.

Ik bepaal het perfecte afrolmoment om zodoende de meest makkelijke en natuurlijke beweging bij uw paardje te verkrijgen.  Dit is de uitgelezen manier wanneer u niet in staat bent om RX foto’s te nemen van de interne structuren van de voeten van uw paard en toch graag een zo gebalanceerd mogelijke beweging wil verkrijgen.

Let wel op: dit is geen vervanging van een RX. Afwijkingen in de interne structuren kunnen hiermee niet bepaald worden.

B&W (1 of 9).jpg
B&W (10 of 1).jpg

OVERGANG BAREFOOT (35EURO)

Een paard van de ijzers afhalen is meer dan enkel het ijzertje verwijderen.

Om opnieuw tot een optimale beweging te komen raad ik aan om dit proces goed op te volgen. Meerdere bekapbeurten kort na elkaar zullen uw paard ondersteunen om opnieuw zijn natuurlijke balans terug te vinden.

Elke discipline kan barefoot gereden worden. Een hoefgezond paard kan zonder ijzers kan even goed een appuyement lopen of een beekje springen als een paard met ijzers.

Daarnaast zijn er tegenwoordig tal van alternatieven die uw paard gelijkaardige ondersteuning kunnen bieden als een traditioneel hoefbeslag.

B&W (7 of 9).jpg

HOEFCONSULT (35EURO)

Merk je onregelmatigheden op in de beweging van uw paardje, maar wordt er medisch niets gevonden, bekap je zelf je paardje maar ben je nog wat onzeker, twijfel je of een hoefbeslag nodig is voor uw paard? Ziet en hoort u vanalles op internetfora en ziet u door het bos de bomen niet meer?

Bij mij kunt u terecht voor een professioneel hoefconsult.

Als hoefsmid en barefoot bekapper ben ik in de uitgelezen positie om een genuanceerde blik op de voeten van uw paardje te werpen.

Bij mij krijgt u geen dogmatische antwoorden.

Wij kijken samen naar de kwaliteit van de voeten van uw paard, de omgeving, de voeding, de sport, de beweging en niet te vergeten de wensen van u als eigenaar

bottom of page