top of page

VISIE

PAARDVRIENDELIJK

Doorheen de jaren hebben mensen steeds trouw kunnen rekenen op het paard als werkkracht, soldaat, coach, vriend ....

Het spreekt voor zich dat we hen met respect benaderen.

Vanuit mijn ervaring met het natural horsemanship en de bitloze academische rijkunst  benader ik het paard op een communicerende manier, eerder dan een controlerende manier. Het blijft evenwel belangrijk om steeds een veilige situatie te creëren voor zowel smid als paard.

ECLECTISCH

De term eclectisch verwijst naar een werkwijze waarbij gebruik gemaakt wordt van een combinatie van verschillende methoden.

Ik ga er prat op, een genuanceerd antwoord te bieden op vragen die er komen omtrent de hoefverzorging van paarden pony’s en ezels.

Ik ben  afgestudeerd als meester hoefsmid aan het CVO in Anderlecht, maar volgde ook opleiding binnen het “barefoot bekappen.”

Ik leerde van traditionele smeden en luisterde naar internationale ‘trimmers’.

Al deze kennis combineer ik in mijn eclectische werkwijze.

Ik kijk met een zeer genuanceerde blik naar uw paard. Ik bekijk  niet enkel de voeten van uw paard maar ook hun verhouding tot de volledige beweginsmechaniek, de omgeving, het voedingspatroon, de sport…

Het welzijn van uw paard staat op de eerste plaats.

Het is van het grootste belang om te luisteren naar wat uw paard zelf aangeeft. Ik kies daarom niet resoluut voor een welbepaalde manier van bekappen of hoefbescherming, maar kies de methode die het beste aansluit bij de noden van uw paard.

Smeden-4klein_edited.jpg

SAMEN

Als eigenaar brengt u veel tijd voor met uw paard. U kent zijn gedrag en zijn karakter. U bent het beste geplaatst om te zien of uw paard beter of net minder goed gaat. Daarom vindt ik een samenwerking met u als eigenaar van het grootste belang. Enkel door goed met elkaar de communiceren komen we tot een optimale verzorging van uw paard.

Ook de samenwerking met andere professionelen vind ik belangrijk. Ik neem graag vooraf contact op met uw veearts, osteopaat …

WETENSCHAP

De wetenschap staat niet stil. De rol van het paard als metgezel van de mens heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar verschillende (hoef) aandoeningen en hun oplossingen.

Ik blijf me dan ook steeds bijscholen en probeer ook telkens een goede samenwerking met de betrokken specialisten te bewerkstelligen.

bottom of page